साप्ताहिक संवाददाता
दाँतका रोगीका लागि भुइँकटहर निकै उपयोगी सावित हुन्छ । भुइँकटहर खाँदा जोर्नीको समस्यामा फाइदा मिल्छ ।
भुइँकटहरमा प्रशस्त एन्टी अक्सिडेन्ट हुन्छ । यसले शरीरलाई आन्तरिक रूपमै शुद्ध गर्छ ।
भुइँकटहरले ह्दयसम्बन्धी रोग तथा क्यान्सरजस्ता रोगबाट जोगाउँछ ।
भुइँकटहरमा पाइने म्याग्नेसियमका कारण हड्डी बलियो हुन्छ ।
भुइँकटहरले आँखाको क्षमता बढाउँछ ।
यसले इम्युन सिस्टमलाई बलियो बनाउँछ जसले गर्दा रोगसँग लड्न मद्दत मिल्छ ।
भुइँकटहरमा सोडियम कम तथा पोटासियम बढी पाइन्छ, जसले गर्दा शरीरमा रक्तचाप सन्तुलित हुन्छ ।
भुइँकटहरमा पाइने केही इन्जाइमले पाचनसम्बन्धी समस्याबाट जोगाउँछन् ।
भुइँकटहरको नियमित सेवनले हात–गोडाको नङ फुस्रो हुने समस्या समाधान हुनुका साथै तौल पनि घट्छ ।
भुइँकटहरमा फाइबर, पोटासियम, फोस्फोरस, क्याल्सियम, भिटामिन सी आदि तत्व पाइन्छन् ।